[an error occurred while processing this directive] Agora Brasil [an error occurred while processing this directive]

Agora Brasil

Esiintyi Ranjatseilla vuonna 1991.

Brasilialaisen musiikin ystävälle on luvassa miellyttävä ilta, kun AGORA BRASIL iskee kaupunkiin ja todistaa, että Brasiliassa tehdään muutakin hyvää musiikkia kuin sambaa. Tämä ruotsalaisista jazzmusikoista koostuva ryhmä on soittanut brasilialaista musiikkia 1980-luvun alusta lähtien ja sitä pidetään yhtenä johtavista ryhmistä koko latinalaisen musiikin kentällä.

Vahva koulutus ja opinnot oman musiikinlajin alkulähteillä takaavat sen, että bändinjohtaja Ander Malmström ja perkussionisti Niklas Hedin tavoittavat musiikin alkuperäisyyden ainutkertaisella tavalla. Unohtamatta lähtökohtaa yhtye tavoittaa musiikkiinsa persoonallista otetta improvisaatioilla, joissa kukin yhtyeen jäsen pääsee todistamaan virtuositeettiaan.

Malmström on useita vuosia opiskellut ja soittanut brasilialaista musiikkia Brasiliassa, USA:ssa ja Ruostsissa ja on useimpien kriitikoiden mukaan maansa paras tällä alalla. Hän on yhtyeen musiikin pääsovittaja ja aika suuri määrä yhtyeen alkuperäisestä ohjelmistosta on hänen käsialaansa. Hedin on Ruotsin kiistaton ykkösperkussionisti. Hedin on asunut Bahissa, Brasiliassa, missä hän opiskeli afrobrasilialaista musiikkia capoeiraa ja tietää kaiken sikäläisistä rytmeistä sekä instrumenteista.

Agora Brasil soittaa myös muiden kuin omien jäsentensä sävellyksiä., muiden muassa Joao Bosco, Djavan, Tom Jobim ja Elis Regina kuuluvat sen ohjelmiston säveltäjänimiin.

Anders Malmström kitara
Terje Sundby rummut
Mikael Godée sopraano saksofoni, huilu
Niklas Hedin perkussiot
Fredrik Bergman sähköbasso
Almaz Yebio laulu

Takaisin

[an error occurred while processing this directive]