[an error occurred while processing this directive] Saarsalu & Hiekkala [an error occurred while processing this directive]

Saarsalu & Hiekkala

Esiintyi Ranjatseilla vuonna 1991.

Saarsalu & Hiekkala Quartet on jazzkokoonpano, jonka jäsenet ovat Tallinnasta, Kurskista ja Kuopiosta. Yhtye on toiminut projektiluontoisesti vuodesta 1989 lähtien. Saarsalu & Hiekkala on siis eräänlainen yhteistyöprojekti, jonka musiikki on pääasiassa mainstreamia, maustettuna moderneilla sovituksilla ja solistisilla vapauksilla.

Lembit Saarsalu (tenorisaksofoni)
Hän on yksi Viron ja Neuvostoliiton tunnetuimmista jazzmuusikoista ja monilla levyillään ja ulkomaankiertueillaan saavuttanut huomiota aina Yhdysvaltoja myöten. Hänet on valittu vuosina 1988, -89, -90 vuoden ten. saxofonistiksi Neuvostoliitossa. Kotimaansa festivaalien lisäksi hän on esiintynyt mm. Berlin -85, Bratislava -86, Leipzig -86, Haque -86, Le Mans -89, Lionel Hampton -89 ja -90 festivaaleilla.

Leonid Vintskevich (piano) asuu Kurkissa ja on ollut siellä pitkään pianonsoitonopettajana, mutta toimii nykyisin soolopianistina. Hänet valittiin Neuvostoliiton jazzpianistiksi vuonna 1990. Hän on esiintynyt duona Saarsalun kanssa 1982 alkaen, heiltä on myös ilmestynyt kaksi LP-levyä.

Jarmo Hiekkala (basso) on päätoimisesti Kuopion kamariorkesterin kontrabassonsoittaja, mutta on ollut jo monia vuosia mukana eri jazzkokoonpanoissa ja soittanut mm. Pori jazz, Kainuun jazzkevät, Elo jazz, Leningrad, Riga ja Vilna festivaaleilla. Hänet on valittu Kuopion jazzmuusikoksi 1990.

Pekka Luomi (rummut) toimii pääasiassa freelancermuusikkona Kuopiossa ja tekee lisäksi opetustyötä. Hän on myös ollut soittamassa Pori jazz, Kainuun jazzkevät, Elo jazz, Leningrad ja Riga festivaaleilla.

Takaisin

[an error occurred while processing this directive]