[an error occurred while processing this directive] Carlo Actis Dato Quartet [an error occurred while processing this directive]

Carlo Actis Dato Quartet

Esiintyi Ranjatseilla vuonna 1994.

Torinolainen Carlo Actis Dato kvartetti on mitä omaperäisin ja hauskin uuden italialaisen jazzin yhtye, joka musiikissaan yhdistelee elementtejä monista eri lähteistä. Yhtye ammentaa jazzista, Välimeren ja Keski-Idän entisistä musiikeista, afro- ja funkrytmeistä, jopa popmelodioista lievällä ironialla höystettynä. Monimuotoisen keitoksen sitoo yhtyeen korkeatasoinen sävellystyö sekä improvisointikyky - hyvällä huumorilla höystettynä.

Vuonna 1984 muodostettu kvartetti soittaa Daton säveltämää materiaalia. Se on tähän mennessä tehnyt neljä levyä Splash -merkille (Noblesse Oblige 1986, Oltremare 1987, Ankara Twist 1989 sekä Bagdad Boogie 1992) sekä osallistunut yhtyeen liveäänityseen. Usempana vuotena Italian parhaimpien yhtyeiden joukkoon arvostettu ryhmä on esiintynyt ahkerasti festivaaleilla pitkin Eurooppaa sekä Kanadassa.

Ryhmän johtaja Carlo Actis Dato on vaikuttanut alalla 1970-luvun alusta lähtien osallistuen mm. yli 35 levytykseen, joista noin puoleen johtajana tai toisena johtajana. Pierro Ponzolla on diplomi klarinetissa ja hän on jäsen myös klassita musiikkia esittävässä ryhmässä. Enrico Faziolla on puolestaan bassodiplomi ja arvosana musiikin historiassa. Hän kuuluu kvartetin ohella mm. Daton vetämään Art Studio -ryhmään sekä on kiertänyt festivaaleja omalla sekstetillä. Hänen tilillään on 15 levytystä, joista osa omissa nimissä. Fiorenzo Sordini soittaa työkseen lyömäsoittimia sinfonia- ja oopperaorkesterissa. Hän on Fazion tavoin soittanut mm. viime vuonna Rantajatseilla esiintyneen Steve Lacyn kanssa. Hän on esiintynyt noin 20 klassisen tai jazzmusiikin levytyksessä.

Carlo Actis Dato saksofonit, bassoklarinetti
Pierre Ponzo saksofoni
Enrico Fazio kontrabasso
Fiorenzo Sordini rummut

Takaisin

[an error occurred while processing this directive]