[an error occurred while processing this directive] Charlie Haden Quartet West [an error occurred while processing this directive]

Charlie Haden Quartet West

Esiintyi Ranjatseilla vuonna 1995.

Charlie Haden, 57, kuuluu 1950-luvun lopulla jazzin näyttämölle tulleen ja 1960-luvulla asemansa vallannen muusikkopolven ehdottomaan eturiviin. Jo pelkästään soittaminen Ornette Colemanin legendaarisessa kvartetissa, joka vei jazzin kokonaan uudelle maaperälle, riittäisi asemaan musiikinlajin historiassa.

Mutta 1960-luvun vahvat näytöt ovat saaneet seuraa omista yhtyeistä, luten Liberation Music Orchestra, Old and New Dreams, tai Raahen Rantajatseille saapuva Quartet West.

Omaperäinen bassoherra syntyi Amerikan keskilänteen kantrimusiikin maisemiin. Itse asiassa hänen perheellään oli päivittäinen radio-ohjelma kantrikanavalla ja Charlie tottui esiintymään pienestä pitäen. Musiikin alkuopit ja oma instrumentti, basso, löytyivät perhepiiristä.

Radiosta kuultu jazz teki Hadeniin syvän vaikutuksen ja hän hakeutui kuuntelemaan mm. Jazz At The Philharmonic -kiertuetta kuullen itseään Charlie Parkeria. Se ja seutukunnan avoin punaniskaisuus saivat nuoren miehen suuntaamaan Kaliforniaan, missä soittaessaan hän tapasi Colemanin tunnetuin seurauksin. Sieltä matka jatkui New Yorkiin ja maineeseen. Kuvaavaa on, että Down Beatin kriitikkoäänestys on 1980-luvun taitteesta lähtien pitänyt Hadenia bassosarjan ykkösenä.

Quartet West on tehnyt tällä vuosikymmenellä pari levytystä. Haunted Hearts ja Always Say Goodbye peilailevat 1940-luvun elokuvien ja musiikin tunnelmia. Musiikki on perinteisen kaunista, tyylikästä jazzia. Jälkimmäinen valittiin vuoden levyksi ja Quartet West vuoden yhtyeeksi 1994.

Charlie Haden basso
Larance Marable rummut
Ernie Watts saksofoni
Alan Broadbent piano

Takaisin

[an error occurred while processing this directive]