[an error occurred while processing this directive] Heinilä - Jormin - Ounaskari [an error occurred while processing this directive]

Heinilä - Jormin - Ounaskari

Esiintyi Ranjatseilla vuonna 1998.

Yhtye tunnetaan myös nimellä Sonny Heinilä Trio.

Sonny Heinilä (32) jos kuka kuuluu luokkaan "muusikkojen muusikko". Niin hänen oman ikäluokkansa muusikot kuin sitä nuoremmat - mutta myös vanhemmat - tietävät, että hänellä on jazzmusiikin perusteet vahvasti hallussa. Hän ei kuitenkaan ole pelkkä teoreetikko, vaan myös käytännön toteuttaja, verevä ja vahva solisti sekä erinomainen sessiomuusikko.

Sitä vastoin suuri yleisö on törmännyt Sonnyn nimeen harvoin - varsinkin sen jälkeen kun hän muutama vuosi sitten - 1995 - erosi UMOsta. Seitsemän UMO-vuoden aikana hän oli sentään hyvin esillä orkesterin yhtenä keskeisenä saksofonistina.

UMOn ja Espoon bigband-kiinnitysten lisäksi Heinilä on esiintynyt mm. Jarmo Savolaisen, Seppo Kantosen ja Severi Pyysalon yhtyeissä, Jukka Linkolan Tentetissä ja olipa hän mukana myös Edward Vesalan Sound & Fury -levyllä Lumi, jota on kansainvälisesti pidetty yhtenä merkittävimmistä 80-luvun jazzalbumeista.

Viime vuosina Pori Jazz taitelijankin vuonna -95 palkittu Heinilä on keskittynyt Eero Hämeenniemen johdolla opiskelemaan säveltämiseen (mm. big band- ja kamarimusiikkia) sekä opetustyöhön Sibelius-Akatemian jazzlinjalla.

Tämä trio sai alkunsa jo 1996, ja jo ensikonsertti kirvoitti Hesarin Jukka Haurulta harminaisen positiivista hehkutusta. Heinilän mukana triossa ovat kansainvälisesti arvostettu ruotsalainen huippubasisti Anders Jormin ja joka paikan höylä, rumpali Markku Ounaskari. Trio äänitti viime tammikuussa Göteborgissa levyn, joka ilmestyy vielä ennen maaliskuun 2000 kiertuetta.

Trion ohjelmisto koostuu sisällöllisesti pieni muotoisista sävellyksistä, jotka ovat joustavia tulkinnan suhteen. Kappaleiden lopullinen muoto määräytyykin nyt-hetken erilaisten resonanssien ja dynamiikkojen mukaan. Kamarimusiikillisesti virittäytyneessä musisoinnissa voi aistia useita eri kerroksia, joissa mm. jazzmusiikista saadut vaikutteet sulautuvat toisiinsa ja saavat aikaan persoonallisen ja täyteläisen soinnin. Oman värinsä ilmaisuun tuovat myös erilaiset etniset huilut ja lyömäsoittimet. Vaikka kokoonpanossa ei varsinaista sointusoitinta olekkaan, pitää kontrabassovirtuoosi Anders Jormin varmasti huolta siitä ettei harmonian nälkäisille tule aika pitkäksi.

Kari "Sonny" Heinilä saksofoni
Anders Jormin basso
Markku Ounaskari rummut

Takaisin

[an error occurred while processing this directive]