[an error occurred while processing this directive] Tomasz Stanko Quartet [an error occurred while processing this directive]

Tomasz Stanko Quartet

Esiintyi Ranjatseilla vuonna 1998.

Tomasz Stanko syntyi 1942. Ensi esiintymisensä hän teki Ch. Komedan kanssa 1963. Trumpetisti jolla on ainutlaatuinen tekniikka ja improvisaatio kyky, jotka juontavat juurensa 60-luvun alkupuolelle hänen vapaan jatsin kokemuksiinsa...

Soittajan taitojensa lisäksi Tomaszista kehkeytynyt Komedan vaikutuksen alaisena loistava bändin johtaja ja säveltäjä. Hän on esittänyt tuota taitoa Tomasz Stanko Quintetissä, joka on ollut eräs harvoista kiitettävistä hyvistä vapaan jatsin yhtyeistä euroopassa.

Sitten kvintetin ensiesiintymisen Berlinin Jazz Tage:ssa 1970 Stanko on laajalti tunnustettu merkittävänä, luovana ja lahjakkaana jatsimiehenä. Hän on ollut soittamassa useissa paikoissa, yhteyissa ja yhteyksissä joista voidaan mainita ainakin: K. Penderecki, Don Cherry Orchestra Donaueschingen:ssa 71, Hamburg NDR Workshops, UMO Big Band Helsingissä, Globe Unity Orchestra, Graham Collier Band Brecknel:ssa 83, Cecil Taylor's "Music From Two Continents" 84, The Quintet, Stanko-Vesala Quartet, Stanko ja Makowicz Unit tai Trio - Jack de Johnette ja Rufus Reid kanssa Jazz Jamboree:ssa 83 sekä hänen nykyinen "Freelectronic Quartet" sekä duo ja soolo esiintymiset.

Tomasz on soittanut useiden huippu muusikoiden kanssa kuten, George Adamns, Rashied Ali, Karl Berger, Lester Bowie, Don Cherry, Jack de Jonette, Rufis Reid, Chico Freeman, Jan Garbarek, Eddie Gomez, Dave Holland, Howard Johnso, Joachim Kühn, Albert Mangelsdoroff, Garry Peacock, Enrico Rava, John Surman, Danny Richmond, Cecil Taylor, John Tchicai, Michael Urbaniak, Edvard Vesala, Kenny Wheeler, Palle Daniellson, Toto Blanke, J.F. Jenny Clark, Charlie Mariano, Reggie Workman. Tomasz Stanko on tehnyt levyjään ECM merkille jo vuodesta 1975.

Bobo Stenson , on saanut vaikuteita erityisesti Mc Coy Tyner. Häntä pidetään yhtenä tärkeimmistä pianon soittajista pohjois euroopassa. Stenson syntyi 1944. Seitsemänkymmentä luvun alusta lähtien hän on soittanut enimmäkseen basisti Palle Danielsonin kanssa sekä muiden erinomaisten jatsin taitajien kanssa. 1970 hän oli euroopan kiertueella Stan Getz:in kanssa. Vuotta myöhemmin hän teki yhteistyötä saksofonisti Sonny Rollins:in ja vibrafonisti Gary Burton:in kanssa.

1971 Bobo oli perustamassa Rena Rama yhtyettä yhdessä Lennart Aberg:in ja Palle Danielson:in kanssa. Myöhemmin 80-luvun alussa tuo samainen porukka oli muodostamassa Oriental Wind ryhmää. Stensonin uran tärkeimpinä levyytyksinä voidaan pitää levyjä jotka hän teki Jan Garbarek:in ja Terje Rypdal:in kanssa. Kahdeksankymmentä luvun loppulta hän on tehnyt yhteistyötä ameriikkalaisen saksofonistin Charles Lloyd:in kanssa, jonka kanssa he kävivät soittamassa mm Montreaux:in jatsi festivaaleilla 1990.

Anders Jormin vietti lapsuutensa Jönköping:issä Ruotsissa. 1976 hän muutti Göteboriin, missä hän alkoi opiskella pianon soittoa. Pian opintojen aloittamisen jälkeen hän alkoi keskittymään basson soittamiseen. 1970-luvulta lähtien hän on soittanut useissa pohjoismaisissa yhtyeissä mukaan lukien Rema Gama ja Eje Thelin projekti. Anders on tehnyt useita sävellyksiä kuoroille ja instrumentaalisille kokoonpanoille. Viimeisin hänen sävellyksistään on kahdeksan osainen sarja Ruotsin Radion jatsi orkesterille. Tätä nykyä Anders keskittyy suurimman osan ajastaan työhönsä Entra yhtyeessä ja Charles Lloyd kvartetissa.

Englantilainen rumpali Tony Oxley on eräs intensiivisimmistä eurooppalaisista lyömäsoittajista. Kahdeksan vuotiaana hän alkoi opiskelemaan pianon soittoa ja siirtyi 15 vuotiaana soittamaan rumpuja. Kitaristi Derek Bailey:n kanssa hän muutti kotikaupungistaan Sheffield:istä Lontoolle 1965. Ronnie Scott Club:issa hän soitti monien amerikkalaisten muusikoiden kanssa kuten Johnny Griffin, Sonny Rollins, Phil Woods, Bill Evans, Art Farmer, Joe Henderson ja Charlie Mariano.

Seitsemänkymmentä luvun alussa Tony Oxley innostui avant gardesta musiikista ja soitti Kenny Wheeler:in, Even Parker:in tai Paul Rutherford:in kanssa. Tuona aikakautena hän oli soittamassa useilla levyillä Michel Portal:in ja John McLauhlin:in kanssa. Kahdeksankymmentä luvun puolessa välissä hän muutti saksaan, jossa Tony tutuistui saksan vapaan jatsin piireihin. Näinä päivinä Oxley on Cecil Taylor:in ja Bill Dixon:in triojen jäsen.

Tomasz Stanko trumpetti
Bobo Stenson piano
Anders Jormin basso
Tony Oxley rummut

Takaisin

[an error occurred while processing this directive]