[an error occurred while processing this directive] Anna-Mari Kähärän Orkesteri [an error occurred while processing this directive]

Anna-Mari Kähärän Orkesteri

Esiintyi Ranjatseilla vuonna 2004.

Vuoden 2000 lopulla Anna-Mari Kähärä sai kaksi merkittävää tunnustusta lyhyen ajan sisällä:hänelle -ensimmäisenä naisena-luovutettiin Jazzliiton Yrjö-palkinto ja kolme viikkoa myöhemmin hän sai Taiteen Suomi-palkinnon. Molempien palkintojen perusteluissa todettiin mm. Kähärän monipuolisuus muusikkona, laulajana. sovittajana ja säveltäjänä. Hänen skaalansa ulottuukin klassisesta musiikista jazziin, viihdemusiikista useisiin teatteri-ja elokuvaproduktioihin sekä kuoromusiikkiin.

Jazzpuolella Anna-Mari Kähärä tunnetaan parhaiten yhtyeistä How Many Sisters ja Zetaboo. Edellinen on jo 20 vuotta toiminut kolmen laulajan yhtye, Zetaboo on puolestaan toiminut vuodesta 1996. Parin viime vuoden aikana hän on esiintynyt myös duona viulisti Pekka Kuusiston kanssa.

Viitasaarelta kotoisin oleva Kähärä on esiintynyt mm. UMOn ja muiden big bandien sekä useiden sinfoniaorkestereiden kanssa. Myös ulkomaisia esiintymisiä on kertynyt useissa eri maissa mm. lauluyhtye Adiemus Singersin kanssa. Laulun ohella haitaria, kosketinsoittimia ja viulua soittava Kähärä on tyypillinen oman muusikkopolvensa edustaja, jolle on luontevaa hypätä tyylistä toiseen ja yhdistellä niitä. Hän ei pidä itseään korostetusti nimenomaan jazzmuusikkona, mutta myöntää että jazz on tavalla tai toisella mukana kaikissa hänen tekemisissään.

Ohjelmisto koostuu enimmäkseen Anna-Marin omista sävellyksistä. Musiikkia on tulkitsemassa joukko huippuluokan muusikoita ja luvassa on värikkäitä huumorin sävyttämiä esityksiä.

Anna-Mari Kähärä laulu, harmonikka
Pekka Kuusisto viulu
Jarmo Saari Kitara
Marzi Nyman kitara
Zarkus Poussa lyömäsoittimet

Takaisin

[an error occurred while processing this directive]